Waddenkust Groningen, een bijzondere omgeving.
De Noordpolder, gelegen boven de
stad Groningen en grenzend
aan de Waddenzee.
Groepsaccommodatie de Waddenhoeve is gesitueerd in de Noordpolder. Deze polder is in 1811 aangelegd. Tot die tijd, kon het zeewater tot aan de huidige Middendijk komen. De boerderij staat nu dus op voormalige zeebodem. Door een nieuwe zeedijk aan te leggen, werd het zeewater bij vloed ca. twee kilometer verderop tegengehouden. Voor de inpoldering was de Noordpolder een kwelder zoals je die nu achter de huidige waddendijk aantreft. Men liet er al vee grazen en bewerkte de hoger gelegen delen van de kwelder.
In de polder deed men voornamelijk aan landbouw. De gewassen werden na de oogst eerst opgeslagen in de schuur. Later werden ze per trekschuit vervoerd naar de stad Groningen. Dit is dan ook de reden dat er in de polder een kanaal ligt.
Op het terrein van de groepsaccommodatie bevindt zich nog steeds een "wijk". Dit is een zijkanaaltje naast de boerderij. Daar werden de pramen beladen met landbouwgewassen.
De schuur met daarin de groepsaccommodatie is over het laatste stukje van deze wijk heen gebouwd. De wijk is echter niet meer verbonden met het kanaal. Via het sluisje van Warffum kon men met de trekschuit vanaf het polderkanaal op het Warffumermaar komen en via Onderdendam de stad Groningen bereiken.