Weekendje of dagje weg met een groep. Wadlopen

bij het kleinste zeehaventje te Noordpolderzijl.


Deze dagtochten zijn per groep ook bij ons te reserveren, zonder dat je de groepsaccommodatie huurt.

Wadlopen, Groepsuitjes en bedrijfsuitjes naar de Waddenzee.


Alle wadlooptochten die wij onze groepen aanbieden, worden geleid door ervaren en erkende wadloop gidsen. Je loopt in principe steeds exclusief met jouw eigen groep en gids. Er worden geen mensen van buitenaf aan jouw groepsuitje of bedrijfsuitje toegevoegd. Neem voor een goede planning van een wadlooptocht of excursie, svp wel tijdig contact met ons op. Want wadlopen is afhankelijk van het weer, de waterstanden en de beschikbaarheid van de gidsen.

Wil je individueel, met jouw gezin of vrienden zeehonden kijken of een van onderstaande wadlooptochten beleven? Mail ons dan voor meer info.

Getoonde prijzen zijn prijzen met de groepskorting al ingecalculeerd en gebaseerd op minimaal 20 personen. Voor kleinere groepen en groepen die niet in onze accommodatie logeren geldt: Privégids en Prijs op aanvraag.
Wadzwerftocht
Wadzwerftocht
voor jong en oud nabij het getijdenhaventje van Noordpolderzijl. De gidsen komen je uit de accommodatie of van ons ijsterras ophalen. Op de dijk van Noordpolderzijl heb je een schitterend uitzicht over het Wad!

Via de kwelders en rijsdammen bereik je de zandplaten. In de verte zie je de eilanden Rottumeroog en Rottumerplaat liggen.

Je loopt door tot aan de vaargeul, de Zuidoost Lauwers. Op de terugweg nog even kennismaken met wat slik en daarna weer afspoelen bij het café in de haven.


Wadlopen, zwerftocht, kweldertocht, excursie of oversteek!


wadloopoversteek
Oversteek naar een waddeneiland!
Zou je eens een keer exclusief met jouw groep een wadloop oversteek willen maken naar een waddeneiland? Verzeker jezelf er wel van dat iedereen dan over een goede conditie dient te beschikken, want de vloed wacht niet! Je kunt oversteken naar de volgende bestemmingen: Ameland, Schiermonnikoog vanaf Brakzand, Schiermonnikoog XXXL en Rottumeroog. Informeer eerst naar de mogelijkheden, want het tijdstip om te kunnen lopen verschilt per dag. We zouden bijvoorbeeld ook een spannende wadloop nachttocht kunnen organiseren voor jou.


Kweldertocht
Een kweldertocht is een mini wadlooptocht in de kwelders van Noordpolderzijl die zo'n twee uur duurt. In tegenstelling tot de zwerftocht die drie uur in beslag neemt. Het accent van de kweldertocht ligt wat meer op Wadeducatie. Wat zie je allemaal in de kwelder en wat leeft er allemaal op het Wad? De gids kan hierover boeiend vertellen en je laten proeven van wat het wad voor je verborgen houdt. Uiteraard blijf je ook bij een kweldertocht niet schoon en droog! Dus handdoek en schone kleding meenemen.De meeste Wadlooptochten zijn ook geschikt voor kinderen.


Polder en wad excursie
Bij deze excursie komt de gids je ophalen uit de groepsaccommodatie. Al lopend door de polder, bereik je het waddenhaventje Noordpolderzijl. Onderweg vertelt de gids over het ontstaan van de kust en de geschiedenis van Noordpolderzijl. Het thema van deze excursie gaat over de landaanwinning en hoe wij Nederlanders droge voeten weten te houden. De Gids wijst onderweg op oude landschaps elementen. Vanaf de dijk wordt daarna de kwelder betreden voor een korte educatieve mini wadlooptocht. De gids legt uit over de planten en de vogels en je mag ook hier kennis maken met het Waddenslik.

boottochten

Vaartochten op de Wadden:

Wil je liever varen op het Wad, in plaats van wadlopen? Zeehonden kijken, droogvallen en een eenvoudige rondwandeling maken op de zandplaat: (klik op de afbeelding)
Vaartochten zijn ook mogelijk met kleine groepen.Zie voor andere activiteiten op het Groninger Hogeland:

groepsuitjes Kanovaren, fietstocht, museumbezoek en meer...

Groepsuitjes en weekendje weg activiteiten, voor jong en oud:


Om onze groepen voorafgaand aan hun verblijf of bedrijfsuitje in groepsaccommodatie de Waddenhoeve al van dienst te kunnen zijn, is deze webpagina in het leven geroepen. Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om een of meerdere van de beschreven activiteiten ruim vooraf al bij de Waddenhoeve vast te leggen of informatie daarover aan te vragen. De getoonde prijzen zijn richtprijzen en sterk afhankelijk van de groepsgrootte, prijswijzigingen van de uitvoerende organisaties en overige wensen.