Weekendje weg met de baas, naar de Wadden.

Bij de Waddenhoeve kun je met- of zonder- overnachting, dit bijzonder, avontuurlijk en exclusieve "Bedrijfsuitje op de Wadden" reserveren.


Een actief, gezellig en avontuurlijk bedrijfsuitje in Groningen aan de Waddenkust. Met "speciaal" eilandbezoek. € 175,00 pp.Voor bedrijven en overige groepen is het bij ons mogelijk om dit unieke bedrijfsuitje naar de Wadden te organiseren. Fijn een weekendje weg met de baas. All inclusive met alle buffetten en activiteiten inbegrepen.

Bedrijfsuitje 1. Een actief en avontuurlijk teamuitje met 2 overnachtingen: Barbecue, kampvuur, Mexicaans Buffet, ontbijten, varen, zeehonden spotten en wadlopen. Met: Een bijzondere dagtocht  naar het waddeneiland Schiermonnikoog!

rondvaartschip Voor een All inclusive prijs van € 175,00 per persoon.

Prijs: Gebaseerd op groep, minimaal 30 personen

programma:

Barbecue

  • Op de vroege vrijdagavond verwachten wij U samen met de rest van Uw gezelschap in onze groepsaccommodatie. Na een welkomstdrankje gaat het buffet open. De barbecue brandt al. Het buffet is rijkelijk  gevuld met diverse soorten vlees, salades, sauzen, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter en fruit van het seizoen.
  • De rest van de avond is het onder het genot van een drankje, gezellig keuvelen op de Chesterfields of buiten bij het kampvuur. We maken het niet al te laat.

    Kampvuur
  • Want de volgende ochtend staat er al op tijd een ontbijtbuffet voor jullie klaar. Niet vergeten om wat brood te smeren voor onderweg. Want: We gaan het Wad op! En zeelucht maakt hongerig.
  • Met de oude reddingsboot, of een ander schip, gaan we een stukje varen  naar een zandbank onder Schiermonnikoog. Op deze zandbank stappen we af voor een avontuurlijke reddingsbootwadlooptocht naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Het kan dan nog donker zijn. Dit geeft de tocht een spannend sfeertje. Dit maakt het extra bijzonder. Het is geen zware tocht. Iedereen kan mee. Er is de keus tussen ruim twee uur wadlopen of ruim drie uur. Want we hebben twee wadlooproutes naar Schiermonnikoog. Mensen met een beperking kunnen worden afgezet op de steiger van het eiland, Die kunnen dan met de taxi of bus naar het dorp.

Vuurtoren

  • Op het eiland aangekomen, is er de rest van de dag de tijd om eens lekker op het eiland uit te waaien, de duinen op te zoeken, het strand, of een terrasje pikken in het dorp. Aan het eind van de dag varen we met ons eigen schip weer terug naar de wal.
  • Bij terugkomst in de groepsaccommodatie, staat er een Mexicaans buffet op de groep te wachten. s'Avonds is het lekker napraten bij het kampvuur met Marshmallows.
  • Na de brunch op de zondagochtend, kan er nog een spelletje Polderziel Waddengolf gespeeld worden in de weilanden van de groepsaccommodatie. De spelregels zijn nagenoeg gelijk aan die van het Boerengolf. Met dit verschil, dat de golfkar gevuld is met een aantal diverse ludieke attributen, om de bal mee vooruit te krijgen. Het groepje met het minst aantal slagen is de winnaar. Boerengolf

Dit arrangement is inclusief (non- of licht-) alcoholische drankjes bij de buffetten en in de avonduren.
Wij kunnen rekening houden met diëten, allergiën, vegan, halal of vegetarisch eten.

Arrangement 2: Dagtocht zonder overnachting.
Bedrijfsuitje: Vaartocht naar de zeehonden. Afstappen op de zandbank en een lichte wadlooptocht naar Schiermonnikoog.

 

Een avontuurlijke dagtocht naar Schiermonnikoog. Varen, wadlopen, zeehonden zien, all inclusive. Compleet verzorgd. Voor een prijs vanaf € 95,00 per persoon. Gehele Dag .

(Wie niet wil wadlopen, blijft aan boord en wordt door het schip naar het eiland gevaren)

s' Ochtends meld je je voor dit bedrijfsuitje met jouw groep collega's bij het schip in de haven van Lauwersoog. Jullie worden ontvangen door de bemanning van het schip en de wadloopgidsen.passagiersschip  Met koffie, thee, koek en cake.

Daarna gaan de trossen los voor een vaartocht over de Waddenzee naar een zandbank met rustende zeehonden. Op gepaste afstand gaat de motor even uit om de zeehonden niet te verstoren. Je kunt ze goed bekijken. De gids verteld intussen iets over de zeehonden in de Waddenzee. Na de zeehonden te hebben gezien, staat de lunch gereed. Soep met luxe, gesmeerde broodjes. Er is ook iets te drinken.

bedrijfsuitje schiermonnikoog
kwelderpriel
Na de lunch wordt er doorgevaren naar de "zuidwesthoek" onder Schiermonnikoog. Natuurgebied "het Rif". Jij en jouw collega's gaan onder leiding van de wadloopgidsen van boord bij dit prachtige natuurgebied, dat is gevormd door de Waddenzee.

Je staat dan op de overgang tussen land en zee. Noordzeestrand en Wadden. Dit buitendijks natuurgebied wordt een "kwelder" genoemd. Met meanderende prielen en een prille, eerste begroeiing. De tocht voert vanaf die plek verder het wad op. Naar een paar mosselbanken die onder de kust van Schiermonnikoog liggen. Bij deze mosselbanken wordt er verteld over wat hier allemaal aan leven aanwezig is en hoe deze mosselbanken zijn ontstaan.   poedelen in de geul
De waddenzee is niet alleen de voedselkamer voor een heleboel vogels, maar ook kraamkamer van allerlei vissen.

Daarna wordt er verder gelopen naar een eerste geul. Voor wie dat wil, kan deze geul al wadlopend worden doorgestoken.
De anderen lopen met de groep en eigen gids mee, langs de geul. Even verderop worden beide groepen weer samengevoegd. Er kan desgewenst ook even gezwommen of gepoedeld worden in het door de zon opgewarmde, stilstaande water.

De tocht wordt daarna vervolgd naar de zuidkust van Schier. Hier volgt een wandeling door de bloeiende kwelder. Het wat hoger gelegen deel, met veel planten, bloemen en vogels. 
Na aankomst op de dijk, kan de groep zich omkleden. Er wordt daarna nog een kort stukje verder gelopen naar het dorp.
dagtocht
De gidsen vertellen waar- en hoe laat- de bus komt om de groep weer op te halen voor de terugvaart aan het eind van de dag. Tot die tijd heb je alle tijd om het eiland te verkennen, een activiteit te ondernemen of even lekker lui een terrasje te pikken. Mocht het zo zijn, dat het wadlopen vanwege de waterstand in de ochtend niet kan, dan doen we het andersom: We brengen je met het schip eerst naar het eiland voor de uurtjes vrije tijd. Later in de dag verzamelen we in het centrum van het dorp, voor een wadlooptocht, die omgekeerd is, als zojuist beschreven. We lopen dan naar het schip toe, dat voor anker ligt te wachten bij de zandbank.

Getoonde prijs geldt voor een groep van minimaal 40 personen. Kleinere groepen op aanvraag

accommodatie