Weekendje weg met de baas, naar de Wadden.

Een actief bedrijfsuitje met een avontuurlijke belevenis op het Wad, of vrijwilligerswerk in de zeehonden opvang.Voor groepen vanaf 20 personen.


Een actief en avontuurlijk personeelsuitje aan de Groninger Waddenkust.Voor groepen en bedrijven is het mogelijk om een onvergetelijk bedrijfsuitje naar de Wadden te organiseren.

Voor wat betreft deze actieve personeelsuitjes, is er door groepsaccommodatie de Waddenhoeve een tweetal basis arrangementen samengesteld. Ieder arrangement kan als uitgangspunt dienen voor een onvergetelijk weekendje weg met de baas. Daarbij is het uiteraard mogelijk om van zo'n voorbeeld arrangement af te wijken, om zelf uw weekendje weg, op maat voor Uw bedrijf, of naar eigen wens samen te stellen.


bedrijfsuitje schiermonnikoog

Voorbeeld arrangement 1:
Barbecue, kampvuur, overnachten, avontuurlijk varen en wadlopen. Een dagje uit naar een waddeneiland !

Avontuurlijke dagtocht naar Schiermonnikoog, varen, wadlopen, zeehonden zien, all inclusive. Voor een prijs vanaf € 175,00 per persoon all in, gehele weekend.

Barbecue

 • Op de vroege vrijdagavond verwachten wij U samen met de rest van Uw gezelschap in onze groepsaccommodatie. Na een welkomstdrankje gaat het buffet open. De barbecue brandt al. Het buffet is rijkelijk  gevuld met diverse soorten vlees, salades, sauzen, stokbrood, huisgemaakte kruidenboter en fruit van het seizoen.
 • De rest van de avond is het Kampvuurgezellig keuvelen op de Chesterfields of buiten bij het kampvuur. We maken het niet al te laat.
 • De volgende ochtend staat er al vroeg een ontbijt buffet voor de groep klaar. Niet vergeten om wat brood te smeren voor onderweg. Want: We gaan het Wad op! En zeelucht maakt hongerig.
 • Met de oude voormalige reddingsboot, of een ander schip, gaan we een stukje varen  naar een zandbank bij Schiermonnikoog. Op deze zandbank stappen we af voor een avontuurlijke reddingsbootwadlooptocht naar het Waddeneiland Schiermonnikoog. Het kan dan nog donker zijn. Dit geeft de tocht een spannend sfeertje en maakt het extra bijzonder. Het is geen zware tocht, maar wel een redelijk lange. Ca 10 km. (Dit is maar een voorbeeld. We kunnen ook kortere en lichte wandeltochten naar Schiermonnikoog organiseren.)

Vuurtoren

 • Op het eiland aangekomen, is er de hele dag de tijd om eens lekker op het eiland uit te waaien, de duinen op te zoeken, het strand, of een terrasje pikken in het dorp. Aan het eind van de dag varen we met ons personeelsuitje eigen schip weer terug naar de wal.
 • Bij terugkomst in de groepsaccommodatie, staat er een Mexicaans buffet op de groep te wachten. s'Avonds is het lekker napraten bij het kampvuur met Marshmallows.
 • Na de brunch op de zondagochtend, kan er nog een spelletje Polderziel Waddengolf gespeeld worden in de weilanden van de groepsaccommodatie. De spelregels zijn nagenoeg gelijk aan die van het Boerengolf. Met dit verschil, dat de golfkar gevuld is met een aantal diverse ludieke attributen, om de bal mee vooruit te krijgen. Het groepje met het minst aantal slagen is de winnaar.Boerengolf
Zoals gemeld, kunnen we dit programma naar Uw eigen wensen aanpassen. Met diëten, allergiën en vegetariers kunnen we rekening houden.

Overige activiteiten die men als bedrijfsuitje op de Waddenhoeve kan ondernemen:

 • Wadloop- zwerftocht op het wad bij Noordpolderzijl
 • Een educatieve tocht door de polder naar de kwelders van Noordpolderzijl
 • Een kanotocht naar Warffum of het Haventje van Noordpolderzijl
 • Bezoek aan het Openluchtmuseum, waar de tijd meer dan 100 jaar heeft stilgestaan.
 • Het Fietsarrangement "De leukste fietstocht van het Hoogeland".
 • RIB varen. Met een snelle motorboot een vaartocht over de Waddenzee.
 • Vaartocht over de Waddenzee naar de zeehonden banken

Zie voor een beschrijving van deze activiteiten onze webpagina: Activiteiten.

Voorbeeld Arrangement 2:
Personeelsuitje: Vrijwilligersweekend in de zeehondencreche van Pieterburen

Zeehondencreche

In principe is het programma van dit weekendje weg met de baas, in grote lijnen hetzelfde als hierboven beschreven.
 
In plaats van varen en een wadlooptocht naar het waddeneiland Schiermonnikoog, bestaat het programma voor de zaterdag uit een dagje vrijwilligerswerk verrichten voor de zeehondenopvang van Pieterburen.
 
Met het hele bedrijf of  team.
 
De werkzaamheden die moeten worden verricht zijn verschillend van aard en kunnen per keer of groepje verschillen.
 
De zeehondenopvang is uiteraard zeer content met wat extra helpende handjes. En U steunt op deze manier ook nog eens een goed doel.
accommodatie