Wil je met een groep een dag een schip huren voor

een vaartocht of zeehondensafari op de Wadden ?

Wij kunnen voor jouw groep een onvergetelijk uitje op de Waddenzee organiseren.

Groepsuitjes of bedrijfsuitjes naar de Waddenzee. Boottocht, zeehonden zien, wadlopen en droogvallen op een zandplaat.


Zou je met jouw (besloten) groep een keer met een eigen schip een dagtochtje op de Waddenzee willen ondernemen? Als bedrijfsuitje of groepsuitje? Naar een zandplaat varen, droogvallen, van het schip afstappen en daar een verantwoorde rondwandeling maken? Vanaf een zandplaat al wadlopend een waddeneiland willen bereiken? Of een robbentocht ondernemen? Dan ben je bij de Waddenhoeve aan het juiste adres.
waddenboot
Wij hebben contact met meerdere schippers in de oostelijke Waddenzee die met een rondvaartboot of passagiersschip varen. Waarmee je alle plekjes op het Wad kunt bereiken. Zo kunnen we op basis van jullie wensen en groepsgrootte een schip op maat charteren en een bestemming uitkiezen die het beste daarbij past.

Daarnaast zouden onze gedreven en gekwalificeerde gidsen graag jouw groep die dag willen begeleiden. En een veilige rondwandeling op de zandplaat met jullie ondernemen. Zowel aan boord als op het Wad wordt er door de gids al van alles verteld over de waddeneilanden, de zeehonden, de natuur, het wadlopen en andere zaken. We nemen je mee naar plekjes waar andere toeristen niet komen.

Je vaart of loopt in principe steeds exclusief met jouw eigen schip en groep. Daar worden door ons geen mensen van buitenaf aan toegevoegd. Je krijgt, indien je een vaartocht bij ons boekt, dan ook altijd een privé boottocht over het Wad met een eigen schip en eigen gidsen.wadvaren

Neem voor een goede planning van een vaartocht, svp wel tijdig contact met ons op. Want de schepen worden vaak al tijdig geboekt door andere groepen. Wadlopen, varen of droogvallen op de Wadden is afhankelijk van het weer en de waterstand. Dat verschilt dagelijks. Op basis van het schip dat nog beschikbaar is en de waterstanden, spreken we met jullie een dag en tijdstip af, die voor jullie vaartocht  het meest geschikt is. En van jouw dagje weg op de Wadden gegarandeerd een succes maakt.

Privé vaartochten voor een kleine groep:

Meer info of reserveren: Klik op de afbeelding
zeehondentocht

waddeneiland

Ben je niet met een groep en wil je individueel, met jouw gezin of vrienden varen, wadlopen en zeehonden kijken? Of een van onderstaande vaartochten beleven? Mail ons dan s.v.p. voor meer info of aanmelding voor een vaartocht waarbij je wel bij andere deelnemers aansluit.
Onze meest geboekte vaartochten, aansluiten bij een groep:varen en droogvallenMet een groep varen naar de zeehonden en droogvallen op een zandplaat.
Met een privéschip wordt er vertrokken vanuit de haven Lauwersoog naar een zandplaat op de Waddenzee. Via een laddertje op de boeg, verlaat je het schip. Op de zandplaat maak je een wadlooptocht van zo'n twee uur onder leiding van de gidsen. Onderweg wordt er verteld over schelpen, krabbetjes en wadpieren. Al varend of mogelijk, al lopend, kun je zeehonden tegenkomen. Er is een eenvoudige catering aan boord bij deze vaartocht. Voor een besloten groep kan dit arrangement uitgebreid worden met een warme maaltijd of overige catering


Tijdens een vaartocht is alles mogelijk: Eten, drinken, BBQ, Catering, andere bestemming, eilandbezoek, zeehondensafari !


zeehondentochtenZeehonden kijken, vaartocht met korte Wad wandeling.
Vanuit de haven Lauwersoog wordt er vertrokken met een eigen schip voor jouw groep naar een zandbank met zonnende zeehonden. Vanaf het schip zijn die goed te zien. Daarna wordt er nog een stukje doorgevaren en laat de schipper het schip droogvallen op een zandbank. Bij deze vaartocht ga je zonder wadloopgids van boord. Je mag op eigen gelegenheid een wandeling naar het (van oorsprong) drenkelingenhuisje maken en weer terug. Ook zou je nog even bij het baken kunnen kijken. Dit drenkelingenhuisje is een paar jaar geleden vernieuwd en in gebruik genomen door de vogelwachters.

Zeehonden kijken, vaartocht met wadlooptocht naar de oesterbank.€ 35,00 pp.

Vanuit de haven Lauwersoog wordt er vertrokken met het gecharterde schip naar de zandbank met zeehonden. De motor gaat uit en we blijven een poosje stilliggen zodat je de zeehonden goed kunt zien. Daarna wordt er verder gevaren en laat de schipper het schip droogvallen op de zandbank. Onder leiding van de wadloopgidsen ga je van boord voor een tocht naar een oesterbank. Emmers mee, want je mag 10 kg per persoon aan oesters oprapen voor eigen gebruik.Op de terugweg kom je mogelijk de zeehonden nog een keer tegen.


Getoonde prijzen zijn prijzen met korting voor groepen die in de groepsaccommodatie logeren. Voor andere groepen geldt er een geringe meerprijs en zijn de verschillende mogelijkheden op aanvraag. We kunnen ook voorzien in kleinere schepen tot maximaal 10 personen,voor een privé vaartocht.

Alle wadloop- en vaartochten zijn ook geschikt voor kinderen.

(met uitzondering van de RIB tochten)

Vaar- en wadlooptocht over de zand-en mosselbanken naar het eiland Schiermonnikoog.

wadavontuur schier
Voor dit avontuur huren we een privéschip op maat, speciaal voor jouw groep. Je wordt samen met de gidsen naar een plek in de Waddenzee gevaren om daar van boord te stappen. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de groep kan deze plek verschillen. Daarna volgt een avontuurlijke waddentocht over de zandplaten, langs mosselbanken en door wadgeulen, naar het waddeneiland Schiermonnikoog. Op Schiermonnikoog heb je vervolgens ruim de tijd om zelf het eiland verder te verkennen. s 'Avonds word je per afgehuurde bus naar de haven vervoerd om daar weer aan boord te stappen voor de terugvaart.

RIB varen
RIB varen.

Met een snelle opblaasboot, varen over het Wad.
Deze activiteit wordt vanuit de Eemshaven georganiseerd. Vooraf krijg je instructie en een overlevingspak aan.

Je moet wel opgewassen zijn tegen hoge snelheden en harde klappen op het water. Maar het is natuurlijk wel een hele sensatie.

Bij grotere groepen wordt er een tweede RIB ingezet.


Andere mogelijke bestemmingen op de Waddenzee zijn de stiltegebieden: Vogelbroedgebied Het Rif,Oostpunt van Schiermonnikoog De Balg, en onbewoond eiland Simonszand.


Getoonde prijzen zijn onder voorbehoud, i.v.m. mogelijk tussentijdse prijswijzigingen. Zie verder ook:


groepsuitjes

Groepsuitjes en weekendje weg activiteiten, voor jong en oud:


Om onze groepen voorafgaand aan hun verblijf of bedrijfsuitje in groepsaccommodatie de Waddenhoeve al van dienst te kunnen zijn, is deze webpagina in het leven geroepen. Om teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om een of meerdere van de beschreven activiteiten ruim vooraf al bij de Waddenhoeve vast te leggen of informatie daarover aan te vragen. De getoonde prijzen zijn richtprijzen en sterk afhankelijk van de groepsgrootte, prijswijzigingen van de uitvoerende organisaties en overige wensen.