Schoolkamp arrangementen aan de Waddenkust.
Op zijn kerfstok

Programma WW

Zo rond 1811 kwam de piraat Woelige Wienus zich in de Noordpolder vestigen. Wienus was als piraat een mislukkeling. Zijn overvallen eindigden meestal in het water. Om toch de schijn op te houden dat hij een grote jongen was, bestelde hij allerlei luxe goederen op de pof. Zijn drankrekening in het havencafé werd bijgehouden op een kerfstok. Als deze vol was, diende Wienus eerst af te rekenen alvorens hij weer kon bestellen.
 
Op duistere nacht verdween de kerfstok op mysterieuze wijze voorgoed uit het café. Tot op heden bakkeleien bij noordenwind, de waard en de piraat nog immer over de hoogte van het gelag. piraatEen rijke boer die niet kan slapen van dit nachtelijke geruzie, looft een beloning uit voor de vinder van de kerfstok.

havencafe Tijdens het schoolkamp gaat de groep op zoek naar het geheim van Woelige Wienus.

Op het programma van de 1e dag staan onder andere een korte wadlooptocht en het kanovaren. Na terugkeer van dit uitstapje wordt er een ontdekking gedaan !!


De volgende dag gaat de groep op onderzoek uit. Men belandt letterlijk terug in de tijd in het Hogelandmuseum. Dit is een heus openluchtmuseum in de kern van Warffum. Waar de huisjes van vroeger, nog in originele staat bewaard zijn gebleven.

Na een speurtocht door het openluchtmuseum worden er een kompasroute en een speurtocht op de step afgelegd. De kinderen komen onderweg steeds meer aanwijzingen tegen. De groep komt langs leuke, idyllische en historische plekjes, waar men normaal gesproken niet komt.

De avonden worden gevuld met een kampvuur, een spooktocht en een bonte avond. De spooktocht kan ook als spannende speurtocht gelopen worden. Tussendoor kan er een spellenronde gespeeld worden. Vlak voor het afscheid duikt de kerfstok weer op, waarna de uitgeloofde beloning volgt. schatkaart

Dit all in arrangement is inclusief:
- Gebruik van de accommodatie, 2 nachten.
- Programma plus begeleiding.
- Gebruik Steps en kano's.
(fietsen i.p.v. steppen: Tegen meerprijs mogelijk.)
- Alle maaltijden.
- De Waddengids.
- Activiteiten en Entree Openluchtmuseum.
- Barbecue op de 1e avond.
- Koffie, thee, ranja, chips, fris en snoep.
- Warm en koud buffet tijdens de bonte avond.

Prijs: Zie prijslijst Meerprijs: Gebruik van fietsen i.p.v. steppen gedurende het hele kamp: € 5,00 pp
Wilt U meer informatie of het volledige programma ontvangen? klik op de button rechtsboven of Neem dan contact met ons op. 06 293 777 63 offerte

Schoolkamp met uitstapje naar de zeehonden.
Jammerende Jannie.

Programma JJ

Eveneens rond 1811 vestigde de heks met de bijnaam Jammerende Jannie zich in deze contreien. Jannie was afkomstig van de Drentse zandgronden.

Het zand werd haar letterlijk te heet onder de voeten, nadat ze de hei in brand gestoken had. Ze hoorde van het pas aangewonnen land in de Noordpolder en kwam op haar bezem aanvliegen.
 
Eenmaal hier, werd ze goede maatjes met een andere heks, Rixona geheten. pringlesDeze heks liet ooit een paar aardappeltjes op het vuur achter, toen ze er met een gestolen bezem vandoor ging. Buurtgenoten die op de rookpluimen afkwamen ontdekten in haar keukentje de dampende aardappelprut.

Ze wisten het vuur te doven en ontdekten dat ze met de ontstane puree wel hele lekkere dingen konden maken. Haar butler Pringles, die achterbleef heeft het recept opgeschreven en stichtte later op de plek van haar huisje een snackfabriek. De fabriek werd naar de heks vernoemd. zeehondje

De bijnaam Jammerende Jannie kreeg zij omdat ze regelmatig op de dijk stond te huilen terwijl ze over zee uitkeek. Haar vriend was namelijk een lokale zeerover die regelmatig uitvoer in een poging buit te maken. Ze ging dagelijks naar de dijk om uit te waaien en om te kijken of haar geliefde al weer van zee terugkeerde.

Het exacte verhaal rond dit schoolkamparrangement is al weer een aantal jaren compleet. Het accent ligt op Pieterburen. Via een speurtocht per fiets beland de groep in Pieterburen. Voor een bezoek aan de zeehondenopvang van Pieterburen.

In de zeehondencreche word je hartelijk welkom geheten door een van de medewerkers, die een leuk, leerzaam en educatief programma in de vorm van een workshop met de groep gaat ondernemen. Daarna is er nog tijd om in groepjes vrij in de zeehondenopvang rond te kijken.

Na dit bezoek, wordt de groep verwacht in de tuinkamer van Waddengenot. De kinderen mogen van daaruit nog een tijdje vrij spelen in de speeltuin en rondjes trappen op de skelterbaan. Voor vertrek krijg je nog een warme hap en iets te drinken in de tuinkamer. (Patatje-Met en Ranja) Aan het eind van de middag vervolgt de fietsspeurtocht langs de zeedijk, waarna men moe maar voldaan, terugkeert op De Waddenhoeve. Tot aan de workshop "Buffet Bonte Avond", is er nog wat tijd voor de kids om nog even te chillen of te spelen op het terrein bij de accommodatie.

Ook tijdens dit kamp wordt er wadgelopen, gekanood, zijn er spelletjes, is er een kampvuur en een spooktocht. Daarnaast blijft er ruimte over voor een eigen invulling, voor en tijdens de bonte avond.
Dit all in arrangement is eveneens inclusief:
- Gebruik van de accommodatie, 2 nachten.
- Programma plus begeleiding.
- Steps, kano's en fietsen
- Alle maaltijden.
- De Waddengids.
- Activiteiten en Entree Zeehonden opvang.
- Barbecue op de 1e avond.
- Koffie, thee, ranja, fris, chips en snoep.
- Warm en koud buffet tijdens de bonte avond.offerte

Prijs: Zie prijslijst